Professioneler dansen in Parijs
Door: Marga
Blijf op de hoogte en volg ROC
15 December 2007 | Frankrijk, Parijs
Professionele Jazzdansers
De dansopleiding van Rick Odums is de enige in Frankrijk die structurele subsidie van de Franse regering ontvangt om professionele Jazzdansers op te leiden. De kwaliteit van zijn dansers is zeer hoog en het is voor studenten in Frankrijk een eer om te worden toegelaten tot deze opleiding.
Van 3 tot en met 23 februari 2008 zullen de vierdejaars Dans elke dag drie technieklessen naar keuze volgen. De school beschikt over tien dansstudio's en biedt een breed aanbod in Klassiek Ballet, Moderne Dans, Jazzdance en Urban Dance.
Toepasssen in Nederland
Het ROC-docententeam zal het didactische en pedagogische beleid van de staf bij Rick Odums bestuderen door gesprekken te voeren met docenten en deel te nemen aan de lessen. Daarnaast zullen onze docenten gesprekken voeren met, en lesgeven aan, de Franse studenten. Op die manier kan het ROC Dansteam de functionaliteit van de structuur in de opleiding van Rick Odums onderzoeken en bekijken welke onderdelen van deze didactische/pedagogische aanpak ook in Nederland toegepast kunnen worden.
Aangezien Rick Odums tot nu toe alleen samenwerkte met Nederlandse opleidingen op HBO niveau, zoals de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, zijn wij vereerd dat onze deelnemers en docenten als eerste Nederlandse MBO Dansopleiding welkom zijn in zijn Academie.
Marga Douma-Alta
Coördinator MBO Dans
ROC van Amsterdam.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LEONARDO DA VINCI SUBSIDIES GEVEN ENORME IMPULS AAN INTERNATIONALISERING RAI 2008
Niet alleen het op deze website al uitvoerig beschreven Project ucay (urban culture and youth) en Dansers naar Parijs zijn voor subsidie in aanmerking gekomen, maar ook het Project EU in Motion van de VP en AG opleidingen hoorde 4 december dat dit project bekostigd wordt. Het laatste project wil met de Berlijnse, Glasgowse, Oosterijkse en Sloweense gezondheidszorg het Europees kwalificatieraamwerk (European Qualifications framework, EQF) praktisch gaan invullen. Om zoveel mogelijk deelnemers en medewerkers een kans te geven om EU in Motion ook in het buitenland te volgen zijn er voor 2008 en 2009 hiervoor extra middelen LdV beschikbaar.
Het Leonardo da Vinci-programma bevordert vernieuwing en kwaliteitsverbetering van beroepsopleidingen door samenwerking tussen verschillende Europese landen. Bij Leonardo Da Vinci kunt je ook terecht voor financiering van internationale stages.
Voor meer informatie en andere initiatieven kan men terecht bij:
ROC van Amsterdam, International Office
tel: 020 - 5791189
e-mail: m.markenhof@rocva.nl
05 Februari 2008 - 22:53
Samora :
Ik heb het onzettend naar mijn zin hier, maar heb het wel erggggg zwaar! Niet alleen fysiek vraagt het erg veel maar ook mentaal komt er meer bij kijken. De focus is echt belangrijk, zelfs voor mij.
Ik weet wel 100 % zeker dat dit van belang is voor mijn dansdocentschap en ook voor mijn collega's die uiteraard over een week >(of 2) al komen.
Ik deed vandaag een les mee bij de proffffffffsssssss, en het niveau is nog hoger dan op de AHK!!!!!
Over 2 dagen moet ik aan DEZE groep lesgeven......hoe is het mogelijk!!!
Dus voor de docenten die gaan komen...prepare! Neem echt moeilijke lessen mee, want het is een uitdaging hier. Je mag absoluut geen ipod gebruiken, dus voor het geval je deze mee wou nemen: laat hem lekker thuis :-) Neem veel cd's mee, lekker veel variatie, en gekopieerde cd's is no problemo!
Een laatste tip....raak niet in paniek.....ze zijn streng maar wel aardig.
Oh ja...tot slot...de cultuur in de school is echt anders. Docenten horen apart te zitten in de kantine aan een speciale tafel, maar dat merken jullie vanzelf wel. Buiten het gebouw kun je met de meiden optrekken, maar binnen het gebouw kun je je beter aanpassen, anders kijken de andere docenten op je neer.
Oke, nu gaan we slapen. Morgen weer een drukke dag.
Marga en Samora.